Team

Sportmedisch Centrum Zottegem

TEAM

HET CENTRUM

 

Het Sportmedisch Centrum Zottegem bevindt zich in het AZ Sint-Elizabeth Zottegem.

De link met het ziekenhuis zorgt voor de aanwezigheid van een multidisciplinair team van experten om elke bewegende en sportende mens bij te staan. 

ONS TEAM

Dr. Christophe Roman

 

Dokter Christophe Roman behaalde in 2011 zijn diploma van Master in de Geneeskunde aan de Universiteit Gent, waarna hij specialiseerde in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie. 

Terloops behaalde hij ook het diploma van Sportgeneeskunde.

Sinds 2016 is Dr. Roman actief in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem.

 

Passie voor sport

Dr. Roman is lid van het medisch team van voetbalclub KSC Lokeren.

Naast zijn professionele activiteiten is hij fervent sporter; met voetbal, waterski, mountenbiken en wielrennen als favorieten.

 

Een afspraak kan worden gepland via het secretariaat :  09/364 89 15

 

Dr. Maarten Van Caeneghem

 

Dr. Van Caenegem Maarten is sinds 2016 werkzaam in het AZ Sint-Elisabeth ziekenhuis te Zottegem als cardioloog. 

Bovendien is hij ook werkzaam als consulent in het Universitair Ziekenhuis te Gent op de dienst interventionele cardiologie

en heeft hij een bijzondere interesse in cardiale beeldvorming, met name de stressechocardiografie, en in sportcardiologie.

 

Onder het moto "mens sana in corpore sano" is hij ook een gepassioneerd fietser nadat hij vroeger actief was bij meerdere voetbalclubs in de regio Zottegem.

 

Afspraken bij Dr Van Caeneghem kunnen worden gepland via het secretariaat cardiologie :  09/364 84 51

 

 

Dhr. Brand Breyne

brand@breynesports.be

 

Brand Breyne studeerde in 2007 af als Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Sinds 2017 brengt hij zijn jarenlange ervaring als inspanningsfysioloog naar het centrum in Zottegem. Brand voert de testen uit en geeft zijn deskundige analyse en advies. 

 

Brand is tevens betrokken bij de roeifederatie en werkt als directeur van de cricket federatie. Zijn sportieve ambities liggen in het voetbal, lopen en mountainbiken. 

 

Afspraken kunnen worden geplan via het secretariaat : 09 364 89 15. 

 

 

Bart De Clercq

declercq.bart@hotmail.com

 

Bart was professioneel wielrenner tot eind 2019. Hij reed jaren bij de Lotto-ploeg en sloot in 2019 zijn carriere af bij Wanty Groupe Gobert.  Bart zijn meest opvallende overwinning is zonder twijfel een bergrit in de GIRO d'Italia in 2011 waar hij onder andere Scarponi en Nibali voorbleef. 

Als ex-prof wielrenner heeft Bart veel ervaring in verschillende trainingsmethodes.  Sinds zijn wielerpensioen verdiept Bart zich in trainingsbegeleiding. Zo heeft hij ondertussen de trainersopleiding wielrennen (Trainer B) afgewerkt.

Als master Lichamelijke opvoeding was het eenvoudig om de ervaring uit het wielrennen over te brengen naar trainingsmethodes in het lopen. Hij begeleidt tegenwoordig sporters uit allerhande sportdisciplines.

 

Afspraken kunnen worden gepland via het secretariaat : 09 364 89 15.