Nieuws

NIEUWS


Een overzicht van het laatste nieuws, nieuwe testers, extra info, laatste updates. 

Update corona : 

We herstarten met testen vanaf 1/1/2021. Met de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen we een veilige labosetting garanderen. We dragen handschoenen en mondmaskers en reinigen de handen en het materiaal grondig.

Neem contact op met het secretariaat om uw afspraak vast te leggen. 

Coaching van Bart De Clercq


Als gevolg van de corona-epidemie heeft de samenwerking enkele maanden vertraging opgelopen, maar vanaf 1/1/2021 starten we  met intensieve trainingsbegeleiding.  Bart De Clercq is als ex-profwielrenner de geknipte coach om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen.  Bart werkt als coach bij Pulso-preventielab en komt dus vanaf heden ook ons team versterken. 

Eerste Sportsymposium


Op zaterdag 15 februari 2020 ging het eerst sportsymposium van het Sport Medisch Centrum van Zottegem door in het Sint-Elisabeth Ziekenhuis. Verschillende sprekers, experten in hun vak, gaven uitleg over hun vakgebied. 


 • Sportcadiologie
 • Sportgeneeskunde en blessures
 • Loopanalyse
 • Fietspositionering
 • De inspanningstest en hartslagzones
 • Ketonen
 • De inspanningstest en hartslagzones
 • Sportdieten
 • Professioneel sporten: periodisering


Kijk op onze Instagrampagina voor het fotoverslag. 


Trainingsbegeleiding


Het sportmedisch Centrum werkt samen met ex-wielerprof Bart Declercq voor verdere opvolging en trainingsbegeleiding voor zowel fietsers en lopers. Bart gebruikt zijn gecombineerde ervaring als ex-prof en Master Lichamelijke Opvoeding als trainer bij het Pulso Preventielab. Hij werkt met het Trainingpeaks programma. 


 • Recreatief: €135. Intakegesprek + 3 maandenschame + maandelijkse aanpassing
 • Competitief: €139/ma. Intakegesprek + continue aanpassingen

Sporting Lokeren


De professionele voetbalspelers van KSC Lokeren O-Vl komen hun testen uitvoeren bij het Zottegemse Sportmedisch Centrum. 

IsoForce


Je kan nu ook IsoForce testen komen uitvoeren in het Sportmedisch Centrum. De spelers van Sporting Lokeren kwamen reeds testen. Wat is uw maximale kracht? Wat zijn de verhoudingen tussen quadriceps en hamstrings, links en rechts...?

Roeien


Kom ook bij ons langs voor je roeitest. U23 indoor roeier Ward Lemmelijn kwam voor zijn test naar Zottegem. Ward werd in 2019 en 2020 werelkampioen U23 indoor roeien!

Hertest


Na een maximale test is het interessant om halfjaarlijks of jaarlijks een hertest af te leggen. Zo kan trainingsprogressie bekeken worden en een nieuw trainingsprogramma opgesteld. De test is submaximaal en zonder spirometrie. 

Instagram


Bekijk en volg onze instagrampagina: Sportmedisch_centrum_zottegem. Deel ook je eigen sportfoto's via onze link of via #SMCZ